אדווה

מס על פיצוי בגין דירה קטנה מהמובטח בפינוי בינוי

במסגרת פינוי בינוי מובטחת לדייר בהסכם דירה בגודל מסויים. האם יתכן כי היזם יבנה לדייר דירה קטנה יותר, ואם כן, מה התהליך ? כמו כן האם במידה ויקבל פיצוי כספי בגין ההפרש, יהיה על הדייר לדווח זאת לרשויות המס ויהיה חייב במס ? ואם כן, האם סביר שבית המשפט יחייב את היזם בעלויות המס שנפלו על הדייר עקב מחדל של היזם ? תודה

עו"ד יגאל מירון

היזם מתחייב לגודל דירה ובהתאם לסוג ההתקשרות גם יכול להצביע על הדירה בהיתר. תוכלו לבדוק את היתר הבניה ואת המידות המדוברות. פיצוי כספי אינו משנה את שווי העסקה המוגדר ולכן אינו מחוייב במס.