א

היזם/קבלן הפר החוזה וגרם לי נזק ממוני ואחר- האם בגין כך ניתן שלא לשלם לו חלק מדמי רכישת הדירה

שלום רב, רכשתי דירה חדשה לחלוטין מיזם/קבלן. אלא שהדירה נמסרה לי במצב המנוגד לחוזה. קרי כשהיא מלאה בליקויים בחוסרים ובבעיות. כך שהקבלן/היזם הפר את החוזה ובגין כך נגרמו לי נזקים ממוניים ואחרים. אציין שאני נשארתי חייבת לקבלן/היזם את התשלום האחרון בגין רכישת הדירה שהוא שווה ערך לנזקים שנגרמו לי. שאלתי היא: האם ישנו איזשהו כלל או חוק המאפשר לי למנוע ממנו את התשלום הנ"ל ולא לשלם לו אותו בגין הפרתו את החוזה והנזקים שגרם לי בגין כך??? תודה רבה

עו"ד יגאל מירון

אתם כפופים להוראות ההסכם עם הקבלן. אי תשלום- לרוב הוא הפרה יסודית של ההסכם. תוכלו לתבוע ולבקש עיקול של מה שטרם שילמתם. חזרו לקרוא את ההסכם.