אורטל

האם נכה רשאי לצאת מדירה שכורה לפני תום החוזה מסיבת נגישות הדירה?

חוזה השכירות אמור להסתיים בעוד כשנה. נכת פוליו מעדה ושברה רגל. בעקבות הפציעה הנכה אינה יכולה לחזור להתגורר בדירה השכורה מסיבת נגישות , התניידות עם כיסא גלגלים, הליכון בבניין קיימת מדרגה למעלית, המעלית קטנה לכיסא גלגלים, הדירה אינה נגישה. הנכה נאלצת למצוא דירה מותאמת לצרכיה במיידי ועליה לשבור חוזה. השאלה האם בחוק יש הגנה מקנסות יציאה לפני תום החוזה בעקבות הנכות?

עו"ד יגאל מירון

על פניו - החוק אינו מקנה לנכה זכות להפר הסכם שכירות. מן הראוי שאדם יתייחס למגבלותיו המיוחדות ויתן להן ביטוי בצורה של הגנות מיוחדות בהסכם השכירות (הגנות שינתן להן ביטוי בעת המשא ומתן). שורה תחתונה: אין הגנה מובנית בחוק.