אתי

פירוק שיתוף במקרקעין בין יורשים

שלום.ירשנו זכויות בנחלה .בצוואה של האם כתוב שיש למכור את הנחלה ולחלק שווה בשווה בין היורשים.אחד היורשים נפטר ויורשיו מערימים קשיים ולא הוציאו צו ירושה .הגשתי תביעה לפירוק שיתוף והשופטת כתבה שללא צו ירושה של המנוח לא ניתן להמשיך בתביעה.זה לא הגיוני מכיוון שזה עלול להמשך דורות הם לא מתכוונים להוציא צו ירושה וכם הנחלה נשארת נטושה.ביקשתי מהשופטת למנות לחלקם של יורשי אחי ז"ל מנהל עיזבון או נאמן שכך נוכל למכור את הנחלה וחלקם ישאר אצל הנאמן או מנהל העיזבון.היא לא הגיבה.מה עליי לומר בדיון כדי לשכנע אותה למנות להם מנהל עיזבון? כי הרי אם המנוח השאיר צוואה ויהיו התנגדויות זה יכול להמשך שניפ ולא יתכן שנצטרך להמתין להם לשווא? בתודה אתי

עו"ד יגאל מירון

אם הנחלה טרם מנרשמה על שם היורשים - יש למנות מנהל עזבון למנוחה.

אתי

פירוק שיתוף במקרקעין בין יורשים.תודה על התשובה המהירה.הנחלה עדיין על שם האם שהורישה את הנחלה שהרי נחלה לא ניתן לרשום על שם כמה יורשים .מתשובתך אני מבינה שכיוון שלא נרשמה על שם היורשים של האם יש למנות מנהל עיזבון לאחד היורשים שנפטר?כיוון שהם מסרבים להוציא צו ירושה למנוח?לתשובתך אודה.