דנה

רכישת דירה שלא רשומה על שם המוכרים

שלום, אני רוצה לרכוש דירה, אך למוכרים יש רק הערת אזהרה בטאבו והבעלים הרשום הינו מי שמכר להם את הדירה לפני שנים. כיצד אגן על עצמי ברכישת דירה זו ?

עו"ד יגאל מירון

ליווי של עו"ד המבין בתחום הוא הכרחי. המסלול הבטוח הוא השלמת רישום הזכויות ע"ש מוטבי הערת האזהרה (המבקשים למכור לכם) כתנאי לחתימתכם על הסכם הרכישה. אפשרות פחות טובה היא לוודא שישנם כלים להשלמת הרישום הזה. יש לוודא קיומו של יפוי כוח של המוכרים, שהוא מספיק ספציפי לאפשר את רישום הדירה על שם הקונים מהם (מי שרוצים למכור לכם) יש להשלים את הרישום בתוך 10 שנים ממועד חתימת יפוי הכוח. יש לוודא שהרישום אפשרי גם במובן שאין מניעה משפטית אחרת. משנה זהירות מחוייב כאן.