ערן חביב

מס רכישה בהעברת שליש דירה לילד

דירה בבעלותי עוברת במתנה 30% לילד אחד ו 30% לילד שני. 40% נשאר ברשותי שני הילדים מעל גיל 18 ומעולם לא הייתה ברשותם דירה. מה שיעור מס רכישה ? ומה יהיה שיעור מס רכישה של הילדים אם בעתיד ירכשו דירה שלמה כ"א ?

עו"ד יגאל מירון

כל אחד מהילדים ישלם מס רכישה מוקטן הנגזר ממצבו האישי ומשווי הדירה. 'מוקטן' - 1/3 מהמס שהיה משלם אילו רכש את חלקו זה בתמורה מלאה. לפי תיאורך את הדברים: מדרגת מס המתאימה לרכישת 'דירה יחידה'. באשר לרכישה עתידית של מי מהילדים; נכון להיום דירה בה יש לאדם 30% בלבד אינה נחשבת 'דירה נוספת' וכל אחד מהילדים יוכל לרכוש דירה אחרת כ'דירה יחידה' שלו.