כפריים עוסי

בנייה על גג בית משותף נכס משותף

דייר הרוצה לבנות על הגג דירה אחרונה. אני גר בבנין משותף 12 דיירים בבנין משנות ה60 בניה . גייר בקומה העליונה אחרונה רוצה לבנות על הגג הגג נכס משותף הדיירים 12 בבנין 2 חתמו היתר סרבו מדובר בפגיעה בזכות העכשווית ו העתידיות בנכס המשותף עתידיות במידה ויאושר תמא 38 חיזוק ובניית 2 קומות הדייר אמר אם כן אכין תוכנית ואגיש לעיריה . האם העיריה יכולה לאשר למרות סירוב הדיירים ? יש עיריות שאומרות זכויות קניין לא ענינינו רק אישורי בנייה . ולכן יכולה לאשר? הדייר יכול לבוא ו להתחיל לבנות ? האם אין כאן עניין פלילי גניבת רכוש משותף והגשת תלונה כי עורך דין פלילי למשטרה לטיפול? מה קרה אפשר לשדוד זכות קניינית נדלן?

עו"ד יגאל מירון

הבניה על הגג אכן יושבת על שני נדבכים; האחד תכנוני והאחר קנייני. על אף שאין זה תפקידה של הועדה לתכנון ולבניה 'לשפוט' את ההיבט הקנייני, היא אינה יכולה להתעלם ממנו ועליכם להתנגד בגין האמור. יחד עם זה, עליכם לפעול במישור הקנייני ולבקש צו מניעה קבוע, האוסר על המבקשים לבנות לעשות כן. שתי הפעולות נדרשות.