ניבר

העברה ללא תמורה מאב לבן

שלום, לפני 6 שנים העברתי לבני דירה ללא תמורה. כיום, אני רוצה לבצע העברה של דירה נוספת לבני, ללא תמורה. זו תהיה הדירה השנייה אני מעביר לבן. סה"כ יהיה לו 2 דירות. שאלות: מה העלויות שיהיו לבני כתוצאה מהעיסקה ? מה העלויות שיהיו לי כתוצאה מהעיסקה ? תודה, ניבר

עו"ד יגאל מירון

אין מנניעה להעביר גם דירה שניה ללא תמורה. הכללים נשארים בעינם : אתה תהיה פטור ממס שבח בגין ההעברה ללא תמורה. הבן ישלם מס רכישה מופחת העומד על שליש מהמס שהיה עליו לשלם אילו רכש את הדירה בתמורה. החישוב: שווי הדירה בשוק החופשי כפול 8% כפול 0.33.