עדי

רכישת דירה מעמידר במבצע "חוק הדיור הציבורי - זכות רכישה"

שלום, הורי גרים בדירה של עמידר המון שנים (פחות או יותר משנת 1994), בסביבות שנת 1999 הורי ירשו דירה מסבתי שנפטרה, הדירה הייתה בבעלותם ובשכירות עד שנת .2007 בשנת 2007 החליטו למכור את הדירה ע"מ לקנות דירה משלהם. ואכן מכרו את הדירה בכ 100,000 דולר (בזמנו אלו היו המחירים), והחלו לחפש דירה אך במהלך הזמן ובכך שהתמהמהו עם הקניה בשנת 2008 מחירי הדירות זינקו ובמחיר שמכרו את הדירה ובמעט הנוסף שהיה להם לא יכלו לרכוש דירה, וכך נוצר מצב שנשארו בדירה של עמידר עד היום. לפני מספר שנים עמידר יצאו במבצע למכירת הדירות למתגוררים בדירות עמידר, בהנחה משמעותית מהערך על בסיס הוותק בדירה. אך שהגישו בקשה לזכאות לרכישה, פסלו את זכאותם מהסיבה שהייתה להם דירה בעבר. יש לציין שהדירה נמכרה בשנת 2007 ומאז ועד היום עברו כ 10 שנים. הורי כבר בני כ 60 , וזוהי התקווה האחרונה שלהם לדירה משלהם. האם יש להורי עילה להגיש ערעור לעמידר? והאם יש סיכוי לקבלת זכאור לרכישה? האם יש אפשרות לגשת לבית המשפט בנושא? והאם יש עילה ע״פ הנכתב לעיל? האם ישנה התיישנות כלשהי בנושא בעלות על דירה? או שהם ״מוכתמים״ לתמיד? אשמח לעזרה/להכוונה, תודה.

עו"ד יגאל מירון

עניינם של חריגים נדון בועדה מתאימה ראשית אצל החברה המשכנת ואח"כ במשרד הבינוי והשיכון. בחברה יסבירו לכם את זכויותיכם. שימו לב לעניין פעולה במועד וללא שיהוי.