יעקב

קיר חיצוני בצמוד לחלון הסלון ובניית מרפסות אצל השכנים

בבניין בן 8 קומות, כמה עשרות דירות. פחות ממחצית בעלי הדירות מבקשים לבנות מרפסת ביציאה מחלון הסלון, חלון שבנוי לכל רוחבו של הסלון. אני בעלת דירה באחת הקומות האמצעיות, ולא מעוניינת במרפסת. מתוכנן להקים עמודים מהקרקע בצידי החלון . אצלי יש מעקה ברזל שמורכב על החלק החיצוני של קיר הסלון, ועל מנת שיוכלו להקים את העמודים, יהיה צורך לכפות עלי לפרק את המעקה ולבנות אחר במקומו, כך שלא יפריע לבניית העמודים. שאלתי- האם הקיר החיצוני שצמוד לחלון הסלון מוגדר כרכוש משותף או כרכושי הפרטי? האם זכותי להתנגד להקמת העמודים בצמוד לחלוני, מדובר בעומק של כ-70 סנטימטר כלפי חוץ? האם מותר על פי חוק לכפות עלי לפרק את מעקה הברזל שלי? בנוסף יש צנרת למזגן באותו מקום, צמוד לחלוני. האם ניתן לכפות עלי להזיז את צנרת המזגן והמזגן עצמו? תודה!

עו"ד יגאל מירון

הקיר החיצוני של הבניין הוא אכן רכוש משותף אלא אם נקבע אחרת בתקנון. במסגרת החלטות שיפוטיות ניתן לכפות עלייך גם הזזה קבועה או זמנית של תשתיות. פתרון משפטי נכון הוא זה המאזן בין אינטרסים. במקרה שלך - זכותך לקניינך אינה יכולה למנוע באופן מוחלט את זכות השכנים לעשות שימוש בקניינם, לרבות שיפורו.