חנקה

בניה לא חוקית בחצר הבית המשותף - האם התישנות?

בבית משותף שיש בו חנויות, בנתה אחת החנויות מחסן קטן בחצר לשימושה. השכנים העלימו עין ולא דרשו מהחנות לפנות את המחסן. עכשיו כשיש רצון ע"י כל השכנים לעשות שינוי בחצר, המחסן מפריע. בעל החנות מסרב לפרק את המחסן. פנינו לעיריה ובקשנו שתתן לו צו הריסה לאור זה שזה מבנה ללא התר בניה, והתשובה שקיבלנו מהעיריה שהמבנה קיים יותר מ5 שנים אז חלה התיישנות. האם באמת זו התישנות?

עו"ד יגאל מירון

לעניין העבירה על חוקי התכנון והבניה- ההתיישנות היא של 7 שנים וגם היא חלה רק על הבניה ולא על השימוש. ניתן להרשיע את הבונה בעבירה של שימוש במה שנבנה ללא היתר בניה וגם לקבל פסיקה המונעת ממנו שימוש. כל זה לא יעזור לכם להתקדם עם בניה שלכם המצריכה הריסה בפועל. עליכם לפנות לערכאות אזרחיות ולפעול בעילה קניינית. תביעה אצל המפקח על רישום המקרקעין היא ההליך המתבקש.