א.

פירוק דרך הפיכה לבית משותף

1. האם בבית משפט - בפירוק "מושע" דרך הפיכה לבית משותף חייב להתמנות כונס נכסים? 2. האם יכולים להתמנות כמה כונסי נכסים? והאם נהוג למנות כונס נכסים מטעם מי מהצדדים? 4. אם מי מבעלי הזכויות לא מסכימים להצמדות של זכויות לחלק מהדירות - האם כונס הנכסים או בית משפט יכול לכפות עליהם ? 5. אם מתברר שמי שפותח בהליך פירוק דרך הפיכה לבית משותף בכלל מתכוון לקחת את החלק שלו ולבנות - האם זה לא חוסר תום לב ? 6. מהם למעשה הפעולות שעל כונס הנכסים לעשות? אודה לתשובה לשאלות ו/או חלקן.

עו"ד יגאל מירון

רישום השותפות בדרך זו מתאים כאשר כל שותף או קבוצת שותפים יכולה לקבל לדירה/דירות התואמות של החלק היחסי בקרקע. אין צורך בכונס אל במומחה של בית משפט. הפתרון משלב גם נסיון להתחשב ברצונות של השותפים ואולם הוא פתרון שנכפה על הצדדים.