תמר יפהר

פינוי דייר ביחידת דיור שנבנתה ללא היתר בניה

אני שוכרת דירה ביחידת דיור ברשפון; היום בוקר היגיעו פקחים של המועצה וטענו שהיחידה ללא היתר בניה (מה שלא ידעתי כמובן), הם זימנו אותי לשימוע במועצה ואימו עלי שאם לא אגיע יפתחו נגדי הליכים משפטיים. פניתי לבעלת הבית ומסתבר שיש לה משפט על היחידןת הדיור (מה שלא ידעתי גם) היא טוענת שהי תטפל בנושא ושאין צורך שאני אגיע לשימוע. הבנתי שהמועצה אמורה היתה לאכוף את הנושא ומכיוון שהם לא עשו זאת הם בעצם הכשילו אותי לדבר עבירה. אבל השאלה שלי היא האם אני צריכה להגיע לשימוע? ואם כן מה אני צריכה להגיד להם? האם הם באמת יכולים לפתוח נגדי בהליכים? מה עושים?

עו"ד יגאל מירון

ביחס לשימוע - הואיל ואינך מואשמת בדבר (שימוע אינו כתב אישום) אזי אינך חייבת להתייצב. ייתכן ששימוע יהיה לטובתך במובן של מתן זמן התארגנות (ע"י המועצה) לעזיבת הנכס. מה שרצוי שתעשי מיידית הוא פנייה לבעלת הנכס בדרישה להסדיר מיידית את העניין והבהרה שההטעייה הגלומה בהשכרת הדירה תזכה אותך בכל נזקייך במקרה בו תאלצי לעזוב את המקום לפני תום תקופת השכירות.