לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילנה

שינוי יעוד מחנות למגורים

בבעלותי חנות בשטח של 20 מ"ר בשכונת פלורנטין. לפני כ-15 שנה קיבלתי אישור (לצערי אין בידי) לשנוי השימוש למגורים. מאז ועד היום מושכרת למגורים וארנונה משולמת כדירה. אני מעוניינת כיום לשנות בטאבו את היעוד מחנות למגורים. מה ההליך והעלויות הצפויות? תודה

עו"ד יגאל מירון

הרישום של הבית המשותף אינו מתייחס לייעוד. יעוד הוא עניין תכנוני אשר הרשות המקומית אמונה עליו. הרישום מאידך - מייצג מצב מסויים. על מנת לקבוע מה נדרש לעשות יש לבחון תחילה מה יש לתקן. ההתייחסות לענייון היות הנכס 'חנות' ולא דירה יכול להתבטא בתשריט ו/או בתקנון המסוכם. את הביטוי הרישומי הזה את מבקשת לתקן והתשובה (ביחס לפעולות ולעלויות) יכולה להינתן רק לאחר שיובהר מה יש לתקן. עקרונית, הפעולה אינה מורכבת בהינתן שתוכלי להביא את אישור העיריה הנדרש.

אילנה

תודה על ההתיחסות המהירה. לא הבנתי איזה אישור אני צריכה לקבל מהעיריה מי מטפל בהשגת אישור כזה - מהו התהליך האם אני יכולה לעשות זאת לבד או אני צריכה בעל מקצוע - ואיזה? תודה תודה

עו"ד יגאל מירון

... אישור על שינוי היעוד.

אילנה

בעצם השאלה שלי הייתה צריכה להיות: מה אני צריכה לעשות כדי להשיג מהעירייה אישור על שינוי הייעוד. ברור לי שברגע שיש לי אישור על שינוי יעוד, הרישום בטאבו הוא מאד פשוט. תודה על ההתייחסות

עו"ד יגאל מירון

פניה למחלקת היטל השבחה תספק את התשובות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין