דוד לוי

הערת אזהרה זכות חוזית או קניינית

שלום, ב-2006 מכרתי דירה במחיר מופחת והדירה נרשמה על שם הקונה, מאת הקונה קיבלתי אופציה לרכוש בחזרה את הדירה במחיר מופחת. הקונה היה אמור אז ב- 2006 לרשום הערת אזהרה על שמי בטאבו אולם הוא לא רשם אותה (בהסכם המכירה שלי לקונה היה רשום שמי שמפר סעיף משלם פיצוי כספי לצד השני) השאלה שלי היא באם אני יכול לתבוע את הקונה על הפרה בכך שלא רשם הערת אזהרה ב- 2006? האם חלה התיישנות? כי אחד אומר שהערת האזהרה היא זכות חוזית ויש התיישנות לאחר 7 שנים ואילו מישהו אחר טוען שזו זכות קניינית של 15 שנה התיישנות. האם תוכל לענות לי באם זה חוזית או קניינית? הרבה תודות, דוד

עו"ד יגאל מירון

בהיעדר פרטים ניתן להשיב רק באופן כללי; מדוע להתעסק בטפל? אם יש לך עניין ברישומה של הערת אזהרה לטובתך מכוח ההסכם, הגש בקשה כזו בלשכת רישום המקרקעין.