אלון

איפה מבררים האם הגג צמוד לשכן בקומה עליונה

שלום יש לי שכן בקומה אחרונה שרוצה לבנות על גג מעליו איפה ניתן לברר האם הגג מוצמד אליו והאם מותר לו לבנות . אני לא יודע אם זה שייך אבל אין אצלי בבניין תקנון משותף כל שהוא ששכנים כתבו אודה לתשובתכם אלון

עו"ד יגאל מירון

את מסמכי הרישום של הבית המשותף ניתן להזמין היום דרך האינטרנט (http://fileextractor.justice.gov.il/tabu) . מיעוטם של התיקים מחייב הזמנה בלשכת רישום המקרקעין. אם לא קיים תקנון מוסכם לבית המשותף, חל התקנון המצוי המפורט בחוק המקרקעין ובמקרה כזה הגג הוא רכוש משותף.