שורץ צבי

אחריות לקירות חיצוניים בבית משותף

בבעלותי דירה בקומה רבעית ואחרונה. בדירה יש רטיבות ועובש בשני קירות שהם חיצוניים. במבט מבחוץ יש סדקים בטיח החיצוני ועוד מקום של התנפחות. לטענת הועד אין לדיירי הבנין חלק בזה משום שהרטיבות היא רק אצלי, והבנין ישן. אני מבקש לדעת האם התיקון החיצוני הוא באחריות כל הדיריים. במידה וכן, איך ניתן להכריח אותם לתקן את בעית הרטיבות? האם ניתן להזמין תיקון ולשלם עליו ולאחר מכן לדרוש החזר? בבירור ראשוני סכום התיקון הוא די גבוה.

עו"ד יגאל מירון

קירות חיצוניים הם חלק מהרכוש המשותף למעט אם נקבע אחרת בתקנון הבית המשותף. חובת הטיפול היא על נציגות הבית המשותף. אם הנציגות אינה מטפלת הדרך הנכונה לפעול היא באופן מדורג, כדלהלן: פניה בכתב אל הנציגות בדרישה לטפל בעניין. פניה בכתב לנציגות והבהרה שאם היא לא תטפל אז הטיפול ייעשה על-ידייך, פניה בכתב אל הנציגות והתראה לפני ביצוע תיקון כאשר לפניה זו מצורפות מספר הצעות מחיר מסודרות של בעלי מקצוע, ביצוע התיקון תוך נשיאה בהוצאה, פניה בכתב אל הנציגות בדרישה להשבת ההוצאה בצירוף אסמכתה על התשלום, פניה בכתב אל הנציגות ומתן התראה לפני הגשת תביעה, הגשת תביעה למפקח על רישום המקרקעין. המסלול אמנם ארוך, אך הוא זה שמגדיל את הסיכויים לקבל את ההוצאה בחזרה. בכל מקרה אין לקזז את ההוצאה מדמי הועד הקבועים.