יוסי

לקויים בדירה ללא רצון בעל הדירה לתקנם

השכרתי דירה שילמתי בצ'ק מזומן לבעל הדירה על כל החצי שנה אך התגלה עובש בדירה בעל הדירה התחייב לתקנם והביא בעלי מקצוע שטענו שזה מחמת חוסר איטום בקיר אך לאחר מכן [כנראה ששמע את המחיר] התחיל למרוח את הזמן המצב נעשה בלתי סביל עובש ופטריות על כל הקיר למעלה וריח חריף ומזעזע בארונות המטבח והבגדים ריח של תחב בדירה למרות החלונות הפתוחים מחמת הקור ששרר בחוץ לאחר שהמצב נהיה בלתי סביל ובעל הבית לא עמד בהתחייבותו הפשוטה לנקות לפחות את העובש נאלצתי לנקות לבד ולצאת למלון לכמה ימים בכדי שהדירה תתאוורר אך המצב עדיין נשאר בלתי סביל ומה עוד שאשתי נכנסה להריון והרגישה רע כל פעם שנכנסה לדירה נאלצתי ללחוץ על בעל הבית שיתקן ליקוי זה אך הוא מצידו התחיל לטעון שלא שילמתי ארנונה ואף התחיל לאיים עלי ולקלל ולהפחיד את אשתי והשיא הגיע כשניסה לפרוץ את דלת ביתי ב2 בלילה!!!! בצר לי נאלצתי לפנות את הדירה אך בעל הבית לא מוכן להחזיר לי את הכסף מה עושים????

עו"ד יגאל מירון

ראשית - הבהרה: אתה לא השכרת דירה אלא שכרת אותה. חוק החוזים מכיר בחופש כמעט מוחלט של הצדדים להסכים כמעט על כל דבר. נוסח ההסכם שנחתם נדרש למתן תשובה והוא איננו. על מנת לפנות לבית משפט בתביעה כספית, עלייך לבסס את הראיות המעידות על המצב שנוצר, לרבות נטילת האחריות של בעל הדירה על התיקון מלכתחילה, על סירובו של בעל הדירה לבצע את התיקון, על הקשר בין המצב לבין עזיבת הדירה ועל התשלומים ששולמו בעודף. אי-תשלום הארנונה הוא מחדל שעלול לפעול לרעתך.