אהובה חחיאשוילי

בעיית רטיבות בקיר עובש ופטריות

שלום אני גרתי בדירה במהלך ה חודשיים שלושה אחרונים גרנו בדירה עם קירות שמלאים ברטיבות עד כדי כך שנוכל מים מהקיר כל הריצפה ספוגה במים. דבר זה נמשך כבר כמה חודשים נהיה ריח רע של עובש ופטריות בקיר כל הקיר נהיה שחור. אני מציינת שאני גרה בבית עם 2 בנות קטנות שנאלצו לנשום אם העובש במשך חודשיים. גרנו בדירה למרות הבעיה הזו כי לא היה לנו איפה לגור. עד סוף חודש מרץ גרנו בדירה. האם אנחנו אמורים לשלם שכירות עבור החודש שבו גרנו בדירה שלא ראויה למגורים? וגם עבור החודש הקודם כבר שילמנו שכירות האם אנחנו יכולים לקבל פיצוי עבור החודשים שגרנו? המשכירה טענה שאין באפשרותה לתקן את הקיר עד שהיא יתייבש וגרנו בדירה על אף הקושי ועל אף שנותיי חלו מספר פעמים רבות בעקבות הרטיבות והעובש

עו"ד יגאל מירון

לטעמי, הנסיבות איפשרו לכם לעבור מהדירה (לקצר את השכירות) ומשלא עשיתן כך אין לכן מה להלין. בנסיבות קיצוניות אפשר גם 'להנות' מפיצוי.