שלומית

מס רכישה בהעברת דירה ללא תמורה

האם אדם המקבל דירה ללא תמורה וזוהי דירתו הראשונה גם צריך לשלם שליש מהמס רכישה על הדירה או שהוא פטור מתשלום זה כיון שזו דירתו הראשונה? הלא אם הוא היה קונה את דירה ראשונה הוא היה פטור ממס רכישה (סכום הדירה הוא 600,000). תודה רבה

עו"ד יגאל מירון

מקבל הדירה מקרובו ללא תמורה ישלם 1/3 מהמס שהוא היה משלם אילו הוא רכש את הדירה בשוק החופשי. אם שווי הדירה היה מציב אותו במדרגת מס של 0% אזי ממילא, חיובו יהיה 0 שקלים חדשים; שהרי 1/3 של אפס הוא אפס.