דני

קבלתי תביעה לפירוק שותפות על קרקע

שלום, לפני כמה ימים קיבלתי מכתב רשום מעו"ד שמייצג את בן דודי בתביעה לפירוק שותפות על שטח קרקע שירשנו במשותף. שאלה 1: מה אמור לקרות עכשיו, האם אקבל זימון מבית משפט ? מתי ? או האם אני צריך לענות . תוך כמה זמן ? חשוב להדגיש שאני מעוניין לקנות את השטח החצי השני מבן דודי כי השטח בעבר כולו היה שייך להורי ז"ל. שאלה 2: השטח לפני מעל 70 שנה היה בבעלות אימי (יש מסמכים מאומתים). מסיבה לא ברורה הועבר השטח לדוד המשותף ללא תמורה מיד אחרי מות אבי (הוסבר לי שאשה לא יכלה להיות בעלת רכוש אז בזמנו). כשהדוד מת נודע לנו שאנו היורשים היחידים על השטח במשותף . האם יש לי זכאות לקנות את השטח (חציו) בעדיפות מבן דודי על פני קונה אחר מסיבה זאת? שאלה 3: כשהדוד מת השטחהועבר לפני שנים לכונס הנכסים כיון שלא ידעו מי היורשים. כשנודע לנו על השטח שהיה אז בבעלות כונס הנכסים הסכמתי עם בן דודי שאני מקדם את הנושא מוציא צו ירושה ואז כשנקבל ביחד את צו הירושה הוא ימכור לי את החצי שלו. אני פניתי לעורך דין שהוציא עבורנו את צו הירושה על שם שנינו . ואז בן דודי מול העורך דין הנ"ל הודיע שאינו מעוניין למכור לי את החציון אלא לאדם זר אחר, בנוסף לא מוכן לשלם לי על ההוצאות שהיו לי בגין הוצאת צו הירושה. ברור לי שאני יכול לתבוע מבן דודי את העלויות , שאלתי היא האם גם כאן יש עוד עילה לקבל עדיפות מבית משפט בקנית החציון מבין דודי על פני אדם זר ? הרבה תודה דני

עו"ד יגאל מירון

שאלות רבות בתוך עניין אחד. תביעה לפירוק שיתוף היא תביעה ויש להגיב עליה בהגשת כתב הגנה, כדי שעמדתך (רצונך לרכוש) תישמע. אתה צפוי לקבל הזמנה לדין מבית המשפט ומומלץ לך לפעול גם אם לא קיבלת את ההזמנה. נסיבות ההעברה ההיסטורית לדוד יכולות להילמד מתוך מסמכים המצויים בלשכת רישום המקרקעין ו/או במשרדי מיסוי מקרקעין ו/או ערכאה משפטית (אם היתה מעורבת). יש לך זכות ראשונים לרכוש את החלק של התובע אבל לא מכוח האירועים ההסטוריים וגם לא נדרש לך להיתלות בהתחייבותו. הקדימות נגזרת מהיותך יורש (ביחד איתו).