חני

טאבו משרד שמשמש לדירה

אני מעונינת לקנות נכס שיש לזה טאבו משרד ולהשכירו בתור דירת מגורים. מה עלי לבדוק לפניכן?האם הארנונה תיהיה ארנונה של משרד או של מגורים. האם אצטרך לשלם מיסים כמו של משרד? יש אפשרות לעשות הסבה לטאבו?

עו"ד יגאל מירון

אם השימוש למגורים לא הוסדר מול העיריה, לדבר ארבע משמעויות מרכזיות נלוות: א. החיוב בארנונה הוא בתעריף משרד (יקר יותר מתעריף מגורים) ב. את חשופה לאישום בגין שימוש שלא לפי יעוד הנכס. ג. ככל שהנכס הוא משרד, משמע שהוא אינו דירה ועל הרכישה יושת מס רכישה של 6%. ד. בעת מכירה אין על הנכס פטור ממס שבח.