מירי

דלת כניסה לדירת של השכן פתוחה

שלום רב, הבית שבו אנו מתגוררים מורכב מ- שלושה בתים(רכבת) ובכל בית יש ארבע דירות . אין לנו נציגי ועד בית וכל בית מתנהל בפני עצמו. אנחנו גרים בקומה השנייה והאחרונה ומתחתינו גרים בדירת פרטר זוג שמשאירים את דלת הכניסה לדירה שלהם פתוחה רוב שעות היום. בעבר הכניסה לדירה שלהם הייתה בתוך חדר המדרגות ולפני הרבה שנים (כנראה יותר מ- 10 שנים) הם סגרו דלת זאת ופתחו דלת לבית, הפונה לחצר משותפת לדיירי הבית (ייתכן ואין להם אישור על שינוי זה, עדין לא בדקנו). הכניסה לדירה שלהם צמודה לשביל הכניסה לבית ולנו מאוד מפריע לעבור ולראות את דלת הדירה פתוחה. זה לא נעים, וזה מהווה מטרד. השאלה היא האם ניתן לחייב אותם לסגור את הדלת כמו כן בהנחה ואין להם אישור לדלת שפתחו בעבר האם ניתן לבטל אותה ולחייב אותם להחזיר אותה לתוך הכניסה (אין בכוונתנו לשנות את הדלת , אלא כגורם שירתיע אותם ויאלצו לסגור את הדלת)

עו"ד יגאל מירון

מבחינה משפטית ניתן לבדוק אם ניתן היתר לפתיחת דלת, ואם לא - ניתן להגיש תלונה בעניין יכולה להוביל לאישום כנגד השכן ואף לביטול הדלת. סביר שבמקרה כזה, השכן המעצבר ישאיר את דלתו פתוחה אל חדר המדרגות... הראוי הוא להעלות את הסוגיה באופן מכובד ומכבד בפני אותו שכן...