יוסף

הסתרת מידע בחוזה מכר

רכשתי דירה בזמן שבבניין המשותף היה שיפוץ מקיף וזה מה שהוצג לי על ידי המוכרים, לאחר שנכנסתי התברר כי השיפוץ הופסק עוד לפני שהם מכרו לי והבניין נתבע בבית משפט. העסקה הושלמה אבל הבניין נראה רע, מה לעשות ? הם הצהירו שאין תביעות כנגד הדירה (אבל זה שטחים משותפים שנתבעים) , אודה לתשובה

עו"ד יגאל מירון

עניין זה אינו מתאים לפורום בהיותו ייחודי ופרטני. פנה ליעוץ משפטי נקודתי. יחד עם זאת מספר דגשים והבהרות כלליים; א. החוק מכיר בזכותם של צדדים לעסקה להסכים על מגוון רב של דברים. מותר להם גם לוותר על זכויות 'טבעיות' שלהם לטובת אינטרס אחר שלהם. ב. להצהרות הצדדים בגוף ההסכם ישנה חשיבות רבה. זה נכון ביחס להצהרות המוכרים על מצב הממכר וזה גם נכון ביחס להצהרות הקונים ביחס לבדיקות שהם ביצעו טרם הרכישה. ​ג. נטל הראיה בהליך משפטי חל על התובע.