חניה בשביל גישה שאינו משמש בפועל כשביל גישה לאף חניה (לא ניתן להיכנס משביל זה לחניה לה השביל מיועד מאחר ומדובר במקום צר עם עמודים)
אני גרה בנין משותף, אין לי חניה בטאבו. לשכן שלי יש חניה בטאבו שאינו יכול להשתמש בה מאחר והחניה צרה ואין דרך להיכנס לחניה זו. לחניה מוגדר שביל גישה שאינו משמש כשביל גישה כי לא ניתן בפועל להיכנס לחניה - מדובר בשביל צר, עם עמודי בטון בצדדים שלא מאפשרים מעבר לחניה המדוברת. האם שביל הגישה מיועד אוטומאטית לשכן שיש לו חניה בטאבו למרות שאינו יכול בשום צורה להשתמש בחניה שלו? או שהזכות לחנות בשביל הגישההיא של כל הדיירים מאחר ואין שום אפשרות להיכנס משביל גישה זה לחניות אחרות.
קשה לדעת מתיאור הדברים את המצב המדוייק ולכן אביא את קוי המתאר בלבד: בבית המשותף ישנם מספר סוגי שטחים: ישנן דירות (שהן החלקים המשמשים למגורים), ישנו רכוש משותף שהוא חלק הבית המסור לכלל בעלי הדירות לצורך שימוש של כולם ללא יכולת של הפרט למנוע מאחרים את השימוש הסביר בו וישנן הצמדות לדירות (שהן שטחים שבמהותם יכולים היו לשמש כרכוש משותף ובפועל הוצאו ממנו ומיועדים לשימוש של בעלי דירה מסויימת). זכותו של היחיד, שניתנה לו במסגרת ההצמדה, היא עניין מוגדר ותחום והקושי של אותו בעל זכות לעשות שימוש באותו שטח אינה מקנה לו זכות יתרה ברכוש המשותף.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים