לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביב מעיין

העברה בטאבו של דירה לאחר גירושים

בעלי לשעבר ואני התגרשנו ולא טיפלנו בנושא של הדירה. היה לנו הסכם של בעל פה שהדירה תישאר ברשותי. ואכן אני שילמתי את מלוא ההמשכנתא. לאחרונה הובא לידיעתי שהדירה לא נרשמה כיאות לפני 25 שנה ובעלי ואני מופיעים בטאבו כהערת אזהרה. העו"ד (הפושע) מת. אני החלטתי לטפל בזה בעצמי. הגרוש שלי גר בארה"ב ובהתחלה הביע רצון לעזור אך לאחרונה ניתק מגע. לי, מיותר לציין, יש הרגשה רעה מאד. גם מהתנהלותי וגם מהרגשתי שהוא מתכנן כנראה נקמה. איזה כלים יש בידי משפטיים וחוקיים כדי לאלץ אותו לשתף פעולה להעביר את הדירה על שמנו בראשית עינין ואחר כך לתת את חלקו מתנה לביתי. החוכרים המקוריים נתנו בידי יפוי כח בלתי חוזר שנותן לי רשות לעשות בדירה כרצוני. אבל בשטרות המכר גרושי צריך לחתום. האין זה כך?

עו"ד יגאל מירון

למעשה שאלתך נוגעת לשתי פעולות נפרדות: ראשית - יש לכאורה לרשום את הדירה על שמך ועל שם הגרוש. לפעולה זו את נזקקת לחתימתו, אשר יכולה להינתן גם ע"י צד שלישי המחזיק ביפוי כוח מתאים. הפעולה השניה היא העברת מחצית הדירה משמו לשמך, מכוח ההסכמה אליה הגעתם (ואשר אינה מעוגנת במסמך). ככל שאינו משתף פעולה, נראה שהמסלול הוא הגשת תביעה נגדו, קבלת אישור בית המשפט להמצאת כתב התביעה אליו לחו"ל, והתנהלות משפטית עד לקבלת החלטה/פסק דין/צו מתאים לרישום הדירה על שמך בשלמות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין