עינב

קיר תומך - משותף בין שכנים

שלום רב, אנחנו גרים בבית קרקע. ולפני כשנה הגיעה משפחה חדשה ובנתה צמוד אלינו בית קרקע. בינינו מפרידה חומה אשר נבנתה לפני כ-30 שנה מבלוקים וללא קלונסאות מאחר שמטרתה היתה לשמש כקיר חיתום בינינו לבין שטח ריק. השכן החדש נאלץ להגביה את ביתו ולכן ביקש מאיתנו אישור לבנות על החומה הקיימת. הסברנו לו את הבעיה שהחומה אינה חזקה. והחומה כיום צריכה להיות קיר תומך. אישרנו לו בתנאי שיבנה חומת בטון תומכת מהכיון שלו ועוד מס׳ תנאים שהומלצו לנו ע״י מהנדס. הוא הסכים. הכל בע״פ! לאחר מס׳ ימים הוא בנה תוספת בלוקים! ללא שום חיזוקים. החומה מהצד שלנו גובהה 2.20 מטר!! חשוב לציין שראינו את התכניות בניה שלו בזמורה ומצוין שם בפירוש קיר בטון! ועוד נציין, שמודד מדד את השטח שלנו, ומסתבר שכל החומה נמצאת אצלינו בשטח (ולא חצי חצי כפי שצריך להיות!) אנחנו מעוניינים להוריד את תוספת החומה שהוא בנה בשל הסכנה החמורה של קריסה לכיוונינו (לפי מס׳ מהנדסים שהיו אצלינו ומוכנים לרשום זאת), השאלה- האם אנו חייבים לפתוח בהליכים משפטיים לפני שבערת החומה? או שמכיון שהחומה כולה בשטח שלנו, נוכל להוריד אותה בלי צורך לשאול אותה. מפחדים מתביעה. תודה רבה, בהערכה,

עו"ד יגאל מירון

בתי המשפט לא אוהבים עשיית דין עצמי. פנו באופן מסודר. עגנו במכתבכם את תוכן ההסכמות שנתתם ודרשו תיקון ביצוע. רק אם לא תיענו תהיה לכם עילת תביעה. והשיעור הפרטי - הסכמות מעגנים בכתב. מראש.