מוטי

הצהרה בדבר תושבות מס במקרה של בעלים המתגוררים בחו"ל

האם תושב ישראל (ללא אזרחות נוספת) שתושבות המס שלו היא ישראל המעוניין לרכוש נכס (דירה) בישראל מידי מוכר/בעלים המתגורר בחו"ל מחויב לחתום על הצהרה בדבר תושבות מס וויתור על סודיות?

עו"ד יגאל מירון

ישראל הרוכש נכס בישראל (ולא משנה מי הוא בעליו) יחתום על מסמכי דיווח שניתן לצפות בהם ולהורידם באתר האינטרנט של רשויות מ יסוי מקרקעין. כעקרון, אין בדיווח סעיף ויתור על סודיות ואולם יש בו דרישת הצהרה של הקונה בדבר היותו תושב ישראל כהגדרתו בסעיף 1 לפקודת מס הכנסה ועמידה שלו בתנאים המנויים בטופס.