לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איתן

יעוד קרקע הבהרה. שאלת המשל

בשטרות המכר מקוריים . לא בהסכם מכירה. כתוב במפורש "אדמה לבניה." וזאת גם בשטרות מכר של חלקות צמודות באותו גוש נעשו עסקאות מכר בשנת 1972 והוצאו שטרות עם יעוד הקרקע אדמה לבניה. היתה תוכנית. ושולמו מס שבח.כך זה נקרא? ! בפנקסים. רק בשנות ה80 שהקבוצים הצהירו החלו להשתמש בקרקע לחקלאות פתאום הגדירו זאת אדמה חקלאית. בפניה למהנדסי הועדה התכנונית הם טוענים שהתוכנית המקורית לא בתוקף והם החליטו שזו אדמה חקלאית. אפילו לא חקלאית עם פוטנציאל בניה. בידנו מפת התוכנית המקורית לבניה. האם לא חייב להיות תיעוד של ההחלטה לשינוי יעוד מבניה לחקלאות? לטנעתם גם אם היתה יעודית לבניה כל עוד לא אושרה תוכנית בניה זה נחשב לחקלאית. נשמע מוזר. רואים במפה ככרןת רחובות ככה נחלקו החלקות. עיר של ממש. איך ניתן להתקדם. תודה

עו"ד יגאל מירון

עניייך אינו עניין לפורום אשר מתיימר להביא עיצה משפטית כללית המעניין רבים. נדרש לכם עו"ד אשר יבדוק לעומקם את המסמכים ההסטוריים ואת ההתנהלות המינהלית של גופי התכנון. כאמירה כללית אני מדגיש שוב שהקביעה ביחס ליעודם של מקרקעין היא עניין לגופים התכנוניים ואין בהתנהלות הקניינית כדי לשנות זאת. אני יכול למכור לך את מגדלי עזריאלי ולך גם מותר לשלם לי ואולם בפעולה כזו לא תרכוש כל זכות הואיל ומגדלי עזריאלי אינם שלי. אני מקווה שהאנלוגיה ברורה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין