נועם כהן

מהו צו 59 על רכוש פרטי

יש לנו רכוש חלקה בגבולות ישראל, אבל במרשם המקרקעין לא ניתן לראותה. הוסבר לנו שזה רכוש תחת צו 59. "אדמות יהודים -מוקנות לממונה על הרכוש הממשלתי עלפי צו 59 לא ניתן לבצע שום פעולה מלבד רישום על פי צו ירושה". מה משמעות הדבר? ניתן לבקש פיצוי אם כן ממי? הרכוש יוחזר? הולאם? מה ניתן לעשות?

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין אדמות יהודים: אדמות יהודים בשטחים הם שטחים שנרכשו על ידי יהודים טרם הקמת המדינה. גם שטחים אלו נתונים לניהולו של הממונה על הרכוש הממשלתי והנטוש שהוא אך נאמן ולא נחשב ריבון השטח.