אסנת פרידמן

עץ זית של שכנים למטה שחוסם לגמריי חלון יחיד בחדר

עץ זית בדירה למטה חוסם לגמריי את חלון החדר- ממ"ד. מלבד העובדה שמונע כניסת אויר ואור הוא ידוע גם כאלרגני מאוד. וילדיי כולם סובלים מאסטמה. ביקשתי מבעלת הדירה לגזום את העץ והיא הסכימה בשמחה- על חשבוני. על מי חובת נטל התשלום במקרה זה.

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין ענפי עץ מול חלון: לכאורה על השכנה בעלת העץ למנוע מטרד לשכנתה מלמעלה. למעשה אין הגדרה יבשה שניתן ליישם אותה באופן חד ערכי. כבמיקרים רבים הנוגעים שיחסי שכנות, הפתרון הנכון הוא זה שעובד. במילים אחרות - חוכמת ההתנהלות מול שכן.