שיר-אל

דרישת עיריה לתיקון עמודים

שלום רב. עיריית ת"א שלחה מכתב לכלל הבעלים של הבניין שיש לחזק עמודים עם טיח מתפורר תוך 90 יום. בעלי המקצוע נשכרו ע"י הועד, אבל התהליך עצמו לא ממש זז. פניתי מספר פעמים לועד כדי להסביר שיש סיכון פלילי בעיכוב של התהליך אולם תשובתם היא ש"יש זמן" והעיריה לא עושה כלום אם זה מתעכב. המקצוע שלי דורש גליון פלילי ללא רבב ואני מפחדת ממצב שבו העיריה דווקא כן תנקוט צעדים. האם העיריה אכן פונה להליך פלילי בפרק זמן קצר של נניח עד חצי שנה מהוצאת הדרישה ? אם יידעו שיש בעלי מקצוע שנשכרו והם עובדים מולם, זה מקפיא את הנופא הפלילי ? מה קורה בפועל ?

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון: פני אל העיריה ישירות. עברות על חוקי התכנון והבניה נדונות לפי סדר הדין הפלילי ואולם אין בכך הרבה. גם עבירות תעבורה ואפילו חניה עירונית הן באותה קטגוריה. האם באמת אין לך קנסות חניה?

שיר-אל

סליחה, לא הבנתי את תשובתך. מה הכוונה ב"אין בכך הרבה" ? האם העיריה אכן פונה להליך פלילי בפרק זמן קצר של נניח עד חצי שנה מהוצאת הדרישה ? אם יידעו שיש בעלי מקצוע שנשכרו והם עובדים מולם, זה מקפיא את הנופא הפלילי ? מה קורה בפועל ?