אתי

מס מכירה בנחלה חקלאית שהתקבלה בירושה

אנו מוכרים נחלה חקלאית שהתקבלה בירושה לכל יורש/ יש 20 אחוז.השאלה היא האם יש לשלם מס מכירה ומאיזה סכום ?הנחלה תימכר בסכום של 1.600000 עד 2.000000 והאם יש דרגות ואחוזים שונים לסכומים שונים? .(אנו יודעים שיש לשלם דמי הסכמה למינהל )והאם המס מכירה יתקזז ממה שישולם דמי הסכמה בתודה אתי

עו"ד יגאל מירון

מס המכירה בוטל. על מכירה ממשיך לחול מס שבח. מס השבח יחול על כל מוכר לפי מצבו האישי הספציפי. מוכר יכול גם להינות מהטבות אחרות שמוכר אחר אינו זכאי להן. החישוב ביחס לנחלות חקלאיות הוא מורכב באופן מיוחד ומומלץ להסתייע במי שמומחה בתחום המיסוי של משקים.