מס רכישה בשיעור נמוך לנכה
שלום, אני נכה 75% אי כושר לצמיתות. את דירתנו הראשונה קנו לנו ההורים כשנישאנו, לפני 20 שנה( חצי חצי כל צד, דירה בטבריה במחיר מצחיק של 300,000ש׳, אז עוד לא היתה לי נכות בכלל וגם לא היינו צריכים להשתמש בפטור).בעלי נפטר לפני כשנתיים כשכל ילדיי עדיין קטינים אך לא העברתי בעלויות ולא עשיתי שום דבר עם הדירה פשוט המשכתי לגור בה עם ילדיי.לפני כשנה קניתי דירה רק על שמי, ב950,000ש׳, השתמשתי בהנחה כנכה ושילמתי מס רכישה מופחת 0.5%(כ4,750ש׳), לפי החוק עברתי עם ילדיי להתגורר בה ואת דירתי הראשונה השכרתי.יש לי כרגע עוד הזדמנות לקנות דירה במחיר של 700,000ש׳ (קיבלתי ירושה), השאלה שלי היא: אפשר להשתמש במס מופחת לנכים פעמיים ואני השתמשתי רק פעם אחת, אך מצד שני חובה לגור בדירה שקונים במס מופחת , כמה זמן אני צריכה עוד לגור בדירה שקניתי לפני שנה ואז אוכל לעבור דירה(אני לא אוהבת את האיזור של הדירה השניה שקניתי) והאם כשהחוק מגדיר שאפשר להשתמש פעמיים בהנחה זו לנכה, מתכוונים שאפשרי שיהיו כמה דירות על שם הנכה, או פעמיים כלומר, לקנות למכור ושוב לקנות? בקיצור, האם גם את דירתי השלישית אוכל לקנות במס רכישה מופחת?
התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין רכישת דירה שניה בהקלת מס לנכה: ההקלה המדוברת אכן מותנית ברכישת הדירה לצורך מגורים בה ולכאורה זהו המקרה (בשתי הפעמים). יחד עם זאת רשויות המס יכולות להתערב בשומה הראשונה ולתקן אותה ולקבוע שרכישת הדירה (שכבר רכשת) אינה נתונה להקלה. ישנו היום מסלול של קבלת פרה-רולינג (שיפוט מוקדם) ע"י רשויות המס. תוצאתו מחייבת את רשויות המס. פני למשרדי מיסוי מקרקעין הרלוונטיים והגישי שם שאילתה.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים