לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נטלי

האם להגיע למשפט או לתביעת נגד?

אחותי שוכרת יחידת דיור כבר שלוש שנים כאשר בשנה הראשונה היה חוזה ובשאר השנים לא חודש החוזה. במהלך ה 3 שנים היו ליקויים בדירה אשר אחותי ובן זוגה תיקנו מכספם מאחר והמשכירים כל הזמן אמרו להם שהם יתקנו. לפני כחודשיים וחצי (22/6/17) לאחר ויכוח עם המשכירה היא ביקשה מהם לעזוב ללא מכתב מקדים וכו' ואחותי אמרה אין בעיה נמצא דירה ונעזוב והפקידה בידיה 3 שיקים עד לעזיבה. לאחר התייעצות של אחותי ובעלה הם החליטו שלא לשלם למשכירה את מלוא שכ"ד האחרון כי הם חושבים שבגין כל הטיפולים וזה שהם נאלצו לגור עם ילדה קטנה ותינוק בדירה עם עובש ונזילות ועוד ליקויים אשר ביקשו אין ספור פעמים מבעלת הדירה לתקן והיא שלחה אותם בטענות של הבנה אך לא נעשה תיקון מצידה אלא מצד אחותי ובעלה. כשאחותי באה אליה ודיברה עם בעלה על מנת להחליף שיק שהם ביקשו לתקן את שם המוטב ,אז היא סיפרה לבעל הבית את כל הסיפור וביקשה שיגיעו לעמק השווה מבחינה כספית ושזה לא הוגן שהם תיקנו מכספם וכסף לעולם לא הוחזר להם. ובנוסף בעלת הדירה הבטיחה שתתקין מעקה בטיחות ליחידה וזה משהו שמעולם לא קרה ואחותי בשלבי הריון מתקדמים נפלה במדרגות. כמובן שיש גם תמונות לגבי כל הליקויים. אחותי דיברה עם בעלת הבית וביקשה שיגיעו לעמק השווה ושהם מוכנים לשלם מחצית משכ"ד שהוא 1,500 ₪. על כל הליקויים שתוקנו וזה שנאלצו לגור עם רטיבות וכו'.... בעלת הדירה לא הסכימה בשום פנים ואופן וניגשה לעו"ד אשר הוציא להם מכתב שברובו שקרים ובנוסף שהם ישלמו לעו"ד את המכתב. השאלה שלי היא: האם לתבוע אותה בחזרה או לענות לעו"ד על המכתב? אודה לך אם תוכל לייעץ לי בנושא ו/או לעזור לי בכתיבת מכתב משוב לעו"ד ובעלת הבית.... בקיצור מה שאפשר במסגרת החוק. תודה רבה!!!

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין סיום יחסי שכירות: על יחסי השכירות חולשים הסכם השכירות ותנאיו. הדבר נכון גם אם החוזה לא חודש באופן פורמלי. אם לא מעוגנת בחוזה זכות של השוכרים לקזז מדמי השכירות שעליהם לשלם, סכומים שהם הוציאו במקום בעלי הדירה, הם אינם יכולים לעשות דין עצמי ואינם רשאים לקזז חד צדדית. מהאמור עולה שעל השוכרים לשלם את דמי השכירות. ביחס להוצאות עוה"ד של בעלי הדירה - בשלב זה אין מדובר בתביעה ואינכם חייבים לו דבר. ומה הלאה? או לבלוע את הצפרדע או להגיש תביעה להשבת הוצאות אשר חלות על המשכיר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין