לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שי

בעייה בחנייה במבנה משותף

שלום, אני גר כחצי שנה בבניין משותף, בו יש לי חנייה בטאבו, בשנת 2006 בוצעה אסיפת דיירים שקבעה שיש שטחים פנויים שהם משותפים בבניין שניתן גם לחנות בהם, אך מי שיכול להחנות שם הם רק אנשים שאין להם חנייה בטאבו בבניין, שטחים אלו חוסמים חלקים בכניסה לחנייה השייכת לי בטאבו לעיתים זה מקשה על הכניסה ולעיתים חוסמת אותי מלהיכנס או לצאת ועליי לחכות חצי לילה למשטרה שתיצור קשר עם החוסם על מנת לשחרר אותי וגם באחד המקרים גירדתי את האוטו החדש שלי בעמוד על מנת להכנס לחנייה. באחד הפעמים דייר שניסה לצאת נתן לי מכה ממש רצינית בדופן הרכב אך איש לא הסכים להתוודות או לקחת אחריות על המעשה. כמה שניסיתי לבקש אף אחד לא התייחס והמשיכו להחנות שם, לחסום את החנייה ולהקשות את הכניסה והיציאה. לא ממזמן רכשתי רכב נוסף והתחלתי לחסום את עצמי כך שלא ייוצר מצב שייחסמו אותי ואני ברובי בשטחי החנייה שלי מהטאבו, נכון לעכשיו הועד דורש ממני שלא אחנה שם מכוון שלפי אותה אסיפה אם יש לי חנייה בטאבו אין לי זכות בשטח המשותף. השאלה שלי היא האם יש לוועד על פי אותה אסיפת דיירים שבוצעה יש את הזכות מצד אחד לרמוס את הזכות שלי להחנות בצורה תקינה בחנייה בטאבו ומצד שני לא לתת לי להחנות באזור המשותף בכך שאני חוסם את הרכב שלי ולא מפריע לאף אחד.

עו"ד יגאל מירון

התייחסו עוה"ד יגאל מירון לעניין חלוקת רכוש משותף, לחניה: א. החלטת הנציגות אינה תקינה הואיל והרוב אינו יכול לכפות הסדר מקפח על המיעוט. ב. החלטת הועד להסדיר חניות ברכוש המשותף גם אינה יכולה להביא לחסימת הגישה לחניה הרשומה שלך. הכניסה והיציאה ממנה חייבות להיות חופשיות ובנות ביצוע. יש לכם עילה לתקיפת ההחלטה בשני המובנים הללי בפני המפקח על רישום המקרקעין.

שי

שלום ותודה רבה על המענה המהיר ברצוני לדעת האם כשיש לי חניה בטאבו יש לי מגבלה לחנייה של רק רכב אחד או שמותר לי להכניס 2 רכבים?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין