איטום גג בבניין מושתף
שלום אני גר בדירה בקומה אחרונה בבניין משותף, אנחנו כולל אותי 6 דיירים. צריך לבצע לגג הבניין איטום עם יריעות בטומניות, (כי נכנס לי חורף שעבר גשם לתוך הבית ) הבאתי 2 אנשי מקצוע וכל אחד מהם נתן לי הצעת מחיר. עשיתי אספית דיירים , וישנם דיירים שלא מוכנים להשתתף כספית באיטום של הגג. אני רוצה לציין שאין לנו ועד בית. אני כמובן אפנה בימים הקרובים למפקחת על הבתים המשותפים. השאלה שלי 1) אני רוצה לתבוע את הדיריים שלא משתתפים באיטום של הגג, אבל השאלה שלי איך אני יכול להשיג את הפרטים שלהם? ( ת.ז שם פרטי+ שם משפחה ) ושאלה השניה 2) האם במקרה כמו שלי אני חייב לקחת עורך דין או מספיק שאפנה למפקחת לבתים המשותפים? תודה
התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין טיפול בגג המשותף: בהנחה שהגג הוא רכוש מושתף, החובה לטפל בו חלה על כלל בעלי הדירות. את שמותיהם ואת תעודות הזהות ניתן למצוא בנסח הרישום. הזמיני 'נסח רישום מרוכז' של הבית. ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט. הבעלים הרשומים הם הנתבעים גם אם הדירות מושכרות. תביעה אצל המפקח היא פחות פורמלית ומותר לנהל אותה גם ללא ייצוג של עו"ד. לכאורה הסוגיה היא פשוטה ואולם ניהול הליך משפטי ללא ייצוג הוא לקיחת סיכון מסויים.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים