סעדיה

דירת ירושה בחלקים לא שווים

אני ואחי ירשנו דירה. לי יש 75% בידרה ולו יש 25%. הובא קונה לדירה שהציע מחיר ואז החלטתי לרכוש את הדירה והצעתי את אותו המחיר. האח לא הגיב להצעתי כבר חודשיים. האם מצב זה יכול להישאר ללא הכרעה או שחייבים לפנות לבית משפט לפירוק.? האם הוא יכול להמשיך בסרובו למכור לי למרות שהצעתי זהה לזאת של הקונה הפוטנציאלי? על מי הוצאות המשפט?

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין פירוק שותפות במקרקעין : אחיך אינו חייב למכור לך. מאידך בתביעת פירוק שיתוף זהו פתרון שיכול להיות נכפה עליו. הוצאות המשפט יהיו לפי קביעת השופט ויושפעו גם ממה שקרה לפני הגשת התביעה (הנסיבות שהובילו אותך להגיש תביעה)