מיקי

שינוי אחוזי בעלות בין אחים הטאבו

שלום רב! לי ולאחי בעלות משותפת שווה בדירה 50\50 היינו רוצים לשנות את אחוזי הבעלות בינינו בטאבו כך שיהיו 60\40 במה כרוך הדבר? תודה מראש מיקי

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין שינוי אחוזי בעלות בנכס: ראשית אני מבהיר שמדובר בעסקה במקרקעין שיכולה להיות בתמורה או ללא תמורה. העסקה היא מכר של 10% מהמקרקעין או 20% מחלקו של המעביר. בשני המקרים יש לערוך הסכם בין הצדדים (ובמקרה של עסקה ללא תמורה ניתן להסתפק בתצהירים), יש לדווח על ההסכם לרשויות המס ולשלם מס לפי המקרה, להגיש לרישום שטרי מכר, אישורי מס, אישור עיריה, צילומי ת"ז ולשלם את האגרה. בהצלחה.