המפקחת על הבתים המשותפים
שלום , ושנה טובה השאלה שלי היא כזאת : אני גר בבניין משותף , 12 דיירים בבניין כולל אותי. הגג של הבנייין צריך לאטום אותו, והשכנים מתנגדים. אני מתכוון לפנות למפקחת לבתים מושתפים ולעשות תביעה. יש לי הוכחות ותמונות שנכנס לי מים לתוך הדירה ( עקב פיצוץ בדוד שמש של אחד השכנים ) אני מתכוון לא לקחת עו"ד למשימה הזאת, השאלה שלי האם יש מצב שיכול להיות שאפסיד במשפט כזה למרות שיש לי בידיי הוכחות שהאיטום לא טוב ? בנוסף הבאתי איש מקצוע ויש בידיי חוות דעת שצריך לעשות איטום ויש לי הצעת מחיר ויש לי תמונות שמראות שנכנס לי מים לדירה , האם למרות הכל יש מצב שאפסיד במשפט כזה? ( אני מאמין שהשכנים יבואו עם עו"ד ואני לבד במלחמה) והשאלה הנוספת שלי, כאשר מגישים למפקחת לבתים משותפים תביעה כנגד השכנים, איך זה בדיוק מתנהל ואיך זה הולך? אחרי כמה זמן מרגע הגשת התביעה יש פסק דין? ונניח השופטת החליטה ששהשכנים צריכים להשתתף איתום בתיקון הגג איך מתבצע בדיוק שהם מעברים לי כסף? איך הכל מתנהל? ומה קורה אם בכל זאת אחרי פסק דין קורה מצב שאחד השכנים לא מוכן לבצע לי העברה של הכסף? תודה ושנה טובה בן עמי
התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין הגשת תביעה בלשכת המפקח על רישום המקרקעין: ביחס לסיכויי הצלחה - תמיד ישנו סיכון הנגזר בין היתר גם מכשלון בחלק הפרוצדורלי. ניהול תביעה בפני המפקח מתבצע כמו כל תביעה ואכיפת פסק הדין - אם אינו מבוצע - נעשית באמצעות ההוצאה לפועל.
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים