משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמקרקעיןהשכרה של הצמדה בבית משותף

מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

השכרה של הצמדה בבית משותף

גדי
גדי

האם ניתן להשכיר הצמדה שהוצמדה של דירה בבית משותף לאדם שאינו בעל דירה. לדוגמא: השכרת חניה לאדם שרק עובד באיזור. אם כן, האם ניתן לרשום שכירות כזאת בטאבו (במקרה של שכירות לתקופה ארוכה)?

RE:
יגא
עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין השכרת הצמדה מיוחדת: ההצמדה היא רכוש שניתן לעשות בו הכל בכפוף לכל דין ובפרט בכפוף להגבלות הרשומות בתקנון הבית המשותף, אם וככל שיש התייחסות לעניין זה.

RE:RE:
רונ
רונן

האם השכרה אינה בגדר עסקה? שאינה ברת תוקף לפי ס 55 ב לחוק המקרקעין "עיסקה בדירה תחול גם על החלק ברכוש המשותף הצמוד אליה, ואין תוקף לעסקה ברכוש המשותף בנפרד מן הדירה" ומה דינה של חכירה או חכירה לדורות בחנייה או מחסן הצמוד לדירה