כוכי

רכישת זכויות בניה בבית משותף

אנו גרים בקומה האחרונה בבנין בן 7 קומות (סהכ 28 דיירים). החלום שלנו לקנות את זכויות הבניה בגג ולהגדיל את דירתנו. לאחר שהוצאנו נסח טאבו ראינו כי הרכוש המשותף שייך לא רק לדיירי הבנין שלנו אלא גם לדיירי 2 הבניינים הסמוכים לו (סה"כ 84 דיירים). עובדה זו מקטינה בעשרות מנונים את סיכויינו לקבל את הסכמת כלל הדיירים בדבר מתן הזכויות לבניה בגג. רצינו לשאול האם ישנה דרך לקבל אישור מהעיריה כך שתספיק הסכמת כלל הדיירים בבנין שלנו בלבד להצמדת הגג לדירתנו?

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין בניה בגג המשותף: ראשית, יש לבחון אם בתקנון יש התייחסות המסייגת את היקף השותפות ברכוש המשותף ומייחסת רכוש לבעלי הדירות בכל מבנה בנפרד. מבחינת העיריה - אם אין התנגדויות היא תאפשר את הבניה. מאידך - העיריה לא קובעת דבר במישור הקנייני. על מנת להוציא חלקים מהרכוש המשותף נדרשת הסכמת 100% מבעלי הזכויות.