יוני

האם קיימת אפשרות להעברה ללא תמורה בין אחים - כך שמס הרכישה הינו שליש משווי המגרש וקיים פטור ממס שבח?

שלום, האם קיימת אפשרות להעברה ללא תמורה בין אחים - כך שמס הרכישה הינו שליש משווי המגרש וקיים פטור ממס שבח? תודה

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין העברה בין אחים בהקלת מס: אכן קיים מצב כזה ואולם הוא מוגבל למצבים בהם מעביר הזכויות קיבל אותן בירושה.

יוני

מדובר במגרש לבית דו משפחתי , שנרכש במשותף על ידי שני אחים . לאחר הרכישה נחתם הסכם שיתוף בו נקבע איזה צד של כל אח. כעת קיים רצון להפוך את הצדדים. האם קיים פתרון לנושא ללא תשלום מס רכישה או שבח כמקובל ברכישה ומכירה רגילה? תודה רבה