גדר מטרידה על קיר תמך של הבניין המשותף .
השכן מהקומה מתחתי מבקש לבנות גדר עץ בגובה 1 מ' על קיר תמך של הבניין המשותף , בצמוד לסורג הקיים על קיר תמך . גובה קיר תמך המשותף היינו 4 מ' , כך שבסה"כ גובה המסך מנקודת האפס של גינת השכן כולל הגדר המתוכננת תתנשא לגובה של 5 מ'. אציין כי , כיום קיר תמך 4 מ' גובהה מגיע עד לבסיס חלונות הבית שלי ואין לי מגבלה של הסתרת הנוף . אך . מרגע שהשכן יבנה גדר כל שהיא ,בגובה 1 מ' , על קיר תמך ובצמוד לסורג , הגדר תסתיר את הנוף הנשקף מחלונות ביתי , הנמצאים קומה מעל לדירת השכן . כאמור , אז תהפוך הגדר למטרד בכך שהגדר תגדר את חלונות דירתי וכל המשתמע מכך . א . האם החוק מאפשר בניית גדר שכזו שתהפוך מיד למטרד , לפגיע באיכות החיים ובקניין ? ב . האם יש דרך משפטית להתגונן מפני כוונה כזו ? ג . האם יש תקדים משפטי שמנע בניית גדר בדומה למצב זה בו אני נימצא ?
התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין גדר בגובה 5 מ': בדוק בתב"ע האם גדר בגובה 5 מ' היא חוקית. רוב הסיכויים שגדר כזו מצריכה היתר בניה ואתה רשאי להתנגד לו.
היי יגאל מירון ! תודה על תגובתך . האם יש מצב של לקונה בחוק שלא מתייחס לגדר שמסתירה לדירה שבקומה מעל ? לי נראה כי ברור ומובן מאליו שלא ייתכן שדירה מקומה תחתונה תסתיר ותגדר קומה מעל . שלחתי התנגדות לעדה המקומית אך הועדה אישרה את הגדר . בטענה : אין בעיה תכנונית לבנות גדר זו המבוקשת . אני בדרך לערר לוועדה העליונה . מה עליי לעשות ואיך עליי לנהוג ע"מ להצליח בערעור ? אשמח לקבל כיוון פעולה מניסיונך . בברכה ותודה על זמנך היקר . בר
ההליך נקרא ערר ולא ערעור. השתמש בצילומים ובהדמיות. בהצלחה
שאלות נפוצות:
אלי כוכבי
עודד בן חיים