לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנה

הליך רכישת דירה מגרוש

נחתם ואושר בבית משפט הסכם גירושין ובו מצויין שאוכל לרכוש מהגרוש את הדירה בסכום מסויים. הבנק אישר לי לקיחת משכנתא ועביר לידי טפסולוגיה הכוללת: 1. חתימה ברשם המשכונות 2. בקשת התחייבות לרישום משכנתא עבור החברה המשכנת 3. בקשה לעדכון פרטים במאגר נכסים עבור החברה המשכנת 4. טפסים נוספים לחתימה מול נוטריון ועו"ד. אני כבר נמצאת בקשר עם עו"ד של החברה המשכנת ויכולה לפנות בעצמי לרשם המשכונות ולחתום ולהחתים את הגרוש מול עו"ד ונוטריון ביום אחד בת"א ולסיים הכל. שאלותיי הן: לאחר השלמת כלל הטפסולוגיה עבור הבנק, מה המשך התהליך להעברת הזכויות? אני חוששת שלאחר שיועבר הכסף לגרוש ייתכן ולא ימשיך לשתף פעולה בהעברת הזכויות על הנכס. האם יש צורך בלקיחת עו"ד שיעביר את הזכויות על שמי או שמדובר בתהליך פשוט (שכן אין צורך לדווח לרשות המיסים)? תודה

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין העברת זכות אגב גירושין: הפעולה אינה מסובכת ואולם את נדרשת לפורמליות. מהגרוש שלך תצטרכי חתימה על שטר (חתימתו תאומת ע"י עו"ד) וכן נדרש צילום ת"ז שלו. על מנת למנוע בעיות, כדאי שהוא יחתום על יפוי כוח מתאים המייפה את כוחו של עו"ד או את כוחך (נדרש יפוי כוח נוטריוני) לביצוע פעולות בשמו. עניין אחרון: העברה כזו אינה כפופה לחבות במס ואולם יש לדווח עליה לרשויות המס.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין