ענת שחר

מחלוקת בנושא בניית גדר בין שכנים

החומה הממוקמת ביני לבין השכן סדוקה ונוטה ליפול. השכן בימים אלו קנה את הבית ומשפץ אותו, ורוצה לבנות חומה חדשה ושנחלוק בכסף. המצב שלי היום מבחינה כלכלית לא טוב ואני לא רוצה לבנות חומה. מוכנה לבנות גדר פשוטה, אבל השכן לא מסכים. שאלתי: מבחינה משפטית מחובתי לבנות חומה? האם יש אפשרות שאתנגד לבנייה והשכן יבנה בשטח שלו בלבד? מה חובתי כאן? אגב, החומה לא ממוקמת נכון מבחינת מדידה והיא למעשה כולה נמצאת בשטח שלי בלבד חוץ מהפינה של הבית. (כלומר, מהפינה של הבית קו המדידה הנכון פונה לכיוון השכן בעוד שכל החומה בנוייה אל תוך השטח שלי)

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין גדר בין שכנים: מיקום הגדר הנכון הוא בתווך, כלומר מרכז הגדר יהיה בקו הגבול. אם הוא יבנה את הגדר בשטחו לא תקום לו טענה כלפייך ואולם גביר שהוא יבקש לבנות על קו האמצע. עניין המימון הוא עניין נפרד. ניתן להסכים, ניתן לא להסכים. ניתן לפרוס את ההשתתפות. חשוב שעמדתך תהיה מתועדת מראש בכתב.