גל לביא

תביעה בגין בניה על גג

שלום רב בבית בן 3 קומות עם גג משותף נכנס דייר חדש לקומה העליונה ובונה יחידת מגורים על הגג. ניתן לו אישור למרות התנגדותי ושני שכנים. 1. היש מקום לתבוע פיצוי כספי מהנ"ל משום שהוא בונה למעשה על שטח בגג השייך גם לי ? 2. ואם כן איך מחשבים את סכום התביעה? תודה

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין בניה על הגג המשותף: ראשית - מן הראוי להוציא צו מניעה זמני כנגד ביצוע הבניה, מכוח מעמדכם כבעלי דירות, בעילה קניינית. אם תאפשרו את הבניה תהיו זכאיםפ לפיצוי כספי אבל יהיה קשה להשיב מצב לקדמותו. חישוב ערך הוא עניין שמאי.