דור

ערבות בנקאית על קיזוז

שלום קניתי דירה מקבלן הקבלן מאחר במסירה נכון להיום אני בחובה אצל הקבלן את יתרת התשלום אני יעביר לקבלן בקבלת מפתח כתוצאה מכך הקבלן קזיז לי מהחשבון באזור 40K אני יודע שאני צריך לקבל ערבות בנקאית אבל הקבלן אומר של קיזוז לא נותנים ערבות מה החוק אומר ?

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין ערבות בנקאי וקיזוז: ערבות בנקאית באה להבטיח תשלום שעשוי להגיע לך. אם הקבלן קיזז את חובו מתשלום שאתה חייב לו, אין כאן צורך בערבות על הסכום המקוזז.

דור

אבל מה יקרה עם הקבלן יפשוט את הרגל ..הרי הקיזוז זה כמו כסף ששילמתי לו ....לא היה ערבות לקיזוז

עו"ד יגאל מירון

דומה. הקיזוז משמעו שאתה חייב פחות לקבלן ולמי שיבוא בנעליו.