אלון

קבלת תשלום אחרון לאחרמסירת מפתח

שלום אני מוכר בית והייתי רוצה למסור מפתח לקונה לפני קבלת כל התמורה . סכום שבין מאה למאתיים אלך שח ישולם כשנה - שנתיים לאחר קבלת מפתח . כמובן שזה אינו מצב אידיאלי ובכל זאת , האם אפשרי ? מה ההשלכות מבחינת מיסוי, רישום בטאבו וכו' ? מהי הדרך הטובה ביותר לדאוג לכך שבתום התקופה ישולם לי התשלום האחרון ? תודה רבה!

עו"ד יגאל מירון

התייחסות עוה"ד יגאל מירון לעניין מסירת חזקה לפני תשלום: הסיכון הוא שהעסקה תבוטל (למשל בהיעדר כסף בידי הקונה) ואזי הדירה כבר בחזקת הקונה או אפילו צד שלישי (שוכר) ואולי גם עברה שינויים וכו'. כדי למנוע מצבים קשים מומלץ שהרישום לא יושלם ולשם כך על המוכרים להמנע מחתימה על שטרי מכר ו/או יפויי כוח. חלופה שניה היא העברה החזקה גם ברישום ורישום של שיעבוד על חלק התמורה שטרם שולם. את רשויות המס לא מעניין מתי אתה מקבל את הכסף אם מדובר ביתרות הקטנות. אני הייתי פועל בדרך של העברה שמית + רישום שיעבוד על הזכויות. במקרה הכי גרוע תוכל לממש את הדירה ולמכור אותה במקום הקונים...