עדי

דמי תיווך- האם אני צריכה לשלם?

שלום, בשבוע שעבר פירסמתי את הבית למכירה, הייתה מתעניינת אחת שרצתה לראות את הדירה. ביום ראשון ב-12 חתמתי בלעדיות עם מתווך ובשעה 16 אותה מתעיניינת יצרה איתי קשר והגיעה לראות. עוד באותו היום עדכנתי את המתווך שיש מתעניינת עוד מלפני החתימה. במידה והיא אכן תקנה את הבית האם אני מחוייבת לשלם דמי תיווך גם אם לא היה לו צד בעניין?

ד"ר איריס טרומן, עו"ד

האם לשלם דמי תיווך לפניה קודמת עדי שלום, נראה לי שנכון אם תפני למתווך ותסכמו בינכם שכל פניה שהגיעה אליך טרם ההתקשרות עמו , אין היא מחוייבת בדמי תיווך. במקרה הזה, תוכלי להוכיח כי אכן הפניה נעשתה טרם התקשרת בחוזה עם המתווך ובמידה ואכן הדירה תימכר לאותה פונה, לא יהיה זה מפרי עמלו של המתווך.